Amsterdammer Kaas - Doe je mee

Dagverse opschuimmelk topsport


Dagverse opschuim melk voor in de cappuccino topsport

Afgelopen dinsdag vertrokken we -na het melken- richting de fabriek waar onze melk tegenwoordig verpakt wordt.

Met meer dan 15 boeren hadden we gesprekken over de uitdagingen van dagverse volle melk die ook nog eens 15 dagen lang goed moet schuimen.

Uitdaging

Een uitdaging, omdat de melk sowieso goed blijft, maar het opschuimvermogen kán na zo’n 9 dagen fors afnemen per dag, tenzij je uitmuntende melk aanlevert.

En dat doen wij natuurlijk!

Aantal klachten zeer gering

Het aantal klachten dat wij tegenwoordig ontvangen is te verwaarlozen en de meeste klachten zijn te wijten aan het gebruik door de klant zelf. Als je de melk te vaak van temperatuur laat schommelen kan de melk met name in de zomer snel zijn opschuimvermogen verliezen.

Wat doen als melk niet opschuimt?

Mocht je tóch een pak melk treffen dat niet schuimt of ergens, vóór het verlopen van de THT niet meer goed is, laat het ons dan direct weten.

Op onze website zie je het nummer staan wat je dan kunt bellen.

Fabrieksbezoek en high tech boerderij

Na het leerzame gesprek bezochten we de indrukwekkende fabriek én de daarnaast gelegen ‘high tech’ boerderij.

https://www.boerenvanamstel.nl/wp-content/uploads/2024/10/Ontwerp-zonder-titel-29.png