Van de lekkerste en romige melk van de Boeren van Amstel maken wij de Amsterdammer, op basis van een vegetarisch -microbieel- stremsel.
De kaas is bij diverse groothandels, kaasspeciaalzeken, supermarkten en cateraars in diverse vormen verkrijgbaar zoals:
- hele wielen van 5 kilo
- wiggen van 400-430 gram
- plakken van 25 gram in horeca verpakking van 1 kilo
- schuitjes van 250 gram (op aanvraag)
- blokjes van 25 gram (op aanvraag)
Amsterdammer Kaas. Je begrijpt het als je hem proeft.
Boeren van Amstel kaas wordt gemaakt met melk van lokale boeren uit het Amstelland, waar biodiversiteit en natuurbehoud voorop staan. De boeren werken samen om op een duurzame manier melk te produceren en de natuur te versterken.
Deze kaas is een product van weidevogelland, waarbij de boeren zorgen voor natuurvriendelijk beheer van het landschap. De verbinding tussen stad en platteland is belangrijk, met Amsterdam als afzetmarkt voor hun ambachtelijke kaas. Zo draagt de kaas bij aan zowel de natuur als aan de stadse gemeenschap.
Goed voor de natuur
Van iedere liter die wij verkopen, gaat er 2 ct rechtstreeks terug de natuur in middels het weidevogelfonds. Alle deelnemende boeren kunnen op basis van natuurprestaties aanspraak maken op dat fonds, waar wij tegen het einde van 2024 al circa €50.000 in gestort hebben. Dit systeem is opgezet met de Vogelbescherming Nederland en wordt gecontroleerd door de lokale agrarische natuurvereniging.
Daarnaast zaaien we van iedere verkochte kilo kaas een vierkante meter slootrand in met biodiversiteit. Dit systeem is opgezet met en wordt gecontroleerd door het Agrarisch Collectief Noord Holland Zuid.
Productspecificatie: Boeren van Amstel Amsterdammer 50+
Beoordelingsdatum: 28-05-2024
Specificatiedatum: 28-05-2024
Productomschrijving:
– Productnaam: Amsterdam naturel
– Vet classificatie: 50+
– Kaassoort: Half-harde kaas
– Kaastype: Naturel
– Leeftijd categorie: Jong
– Vetgehalte in de drogestof: 52%
– Vochtgehalte: 40%
Productkenmerken:
– Melk herkomst: Koe
– Geografische herkomst: Nederland (NL) – Amstelland – Noord Holland
– Melkbehandeling: Gepasteuriseerd
– Productcategorie: Gangbaar
– Geschikt voor vegetariërs: Ja
Uiterlijke en organoleptische kenmerken:
– Vorm: Plat rond
– Kenmerk kaas: Blanke Amsterdam kaas, op ambachtelijke wijze gemaakt van gepasteuriseerde melk van Boeren van Amstel
– Smaak en geur: Fris – aromatisch
– Coating: Af producent: Zonder natamycine, af rijper: natamycine 0,01%
Ingrediënten:
– MELK en zuursel [NL]
– Zout [NL]
– Stremsel (microbieel) [NL]
Leverings- en bewaarcondities:
– Opslag-temperatuur: Max. 12-14°C
– Relatieve luchtvochtigheid tijdens opslag: 75-80%
Overige informatie:
– Doorstraald: Nee
– Gebruik van GMO grondstoffen: Nee
– Metaal detectie: Ja, FE 7,0 mm / RVS 6,0 mm
Gewichtsklasse: 5,0 kg (Afgerond op 2 decimalen)
Voedingswaarde per 100 gram (indicatieve waarden):
– Energie: 1593 kJ / 384 kcal
– Vet totaal: 31,2 g
– Waarvan verzadigde vetzuren: 20,9 g
– Koolhydraten: 0 g
– Waarvan suikers: 0 g
– Eiwit totaal: 25,8 g
– Zout: 1,70 g
Allergenen informatie:
– Gluten: Nee
– Schaaldieren: Nee
– Ei: Nee
– Vis: Nee
– Pinda: Nee
– Soja: Nee
– Melk: Ja
– Noten: Nee
– Selderij: Nee
– Mosterd: Nee
– Sesamzaad: Nee
– Sulfiet (E220 t/m E228): Nee
– Lupine: Nee
– Weekdieren: Nee
Microbiologische kenmerken (af productie):
– Listeria monocytogenes kve/25 g: Afwezig
– Salmonella kve/25 g: Afwezig
– Enterobacteriaceae kve/g: < 1.000
– Coagulase pos. stafylococcen kve/g: < 1.000
– E. coli kve/g: < 1.000
Disclaimer: De verstrekte gegevens in deze specificatie zijn gebaseerd op gegevens die betrouwbaar worden geacht en naar beste weten zijn verstrekt. Geen aansprakelijkheid wordt aanvaard m.b.t. eventuele onjuistheden in deze specificaties. Voedingswaarde gegevens zijn berekend op basis van algemeen aanvaarde richtlijnen en zijn uitsluitend bedoeld als richtlijn.
Wat wil je weten?
Heb je meer vragen over onze zuivel?
Wij horen het graag! Mail ons je vraag.